Відбувся підсумковий семінар-обмін практиками щодо інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із  внутрішньо переміщених сімей  у Львівській області

Відбувся підсумковий семінар-обмін практиками щодо інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із  внутрішньо переміщених сімей  у Львівській області

17 березня відбувся семінар-обмін досвідом у Львівській області щодо практик інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із  внутрішньо переміщених сімей.

Участь взяли представники закладів, установ, організацій, які опікуються переселенцями, народні майстри та майстрині, молодіжні працівники, спортивні установи та інші організації, які працюють в громадах Львівської області із дітьми та молоддю та сім’ями, які були змушені переселитись в область у зв’язку із військовою агресією рф.

Захід проводився ГО «Центр громадської адвокатури» у рамках проєкту «Підтримка практик інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із внутрішньо переміщених сімей у Львівській області» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Впродовж  семінару учасники мали можливість дізнатись та обговорили питання щодо  соціальної інтеграції та адаптації внутрішньо переміщених  осіб у громади,  який вплив на дітей та молодь мають сьогоднішні виклики, роль культурних закладів, молодіжних працівників, активістів у соціальній інтеграції та адаптації внутрішньо переміщених  осіб у громади, як побудувати свою роботу та «зберегти себе», чому робота із ВПО в інтеграції особливо важлива у місцях «компактного проживання ВПО», які творчі заняття можна застосовувати, як долучати народних майстринь та майстрів до активностей, як промувати нематеріальну культурну спадщину у роботі із ВПО. Неформальну частину культурні діячі, звісно,  провели під час частування тим самим борщем і яворівським пирогом – на новий «манір» від Євгена Клопотенко у бістро «Інші»  у Львові. Бо це нематеріальна спадщина ЮНЕСКО, і завдяки українським активістам-рестораторам  став «борщ  таки наш» та українською частиною світової спадщини.

Було презентовано результати проєкту «Підтримка практик інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із  внутрішньо переміщених сімей у Львівській області». Так, у рамках проєкту  проведено десять майстер-класів для внутрішньо переміщених дітей, молоді, сімей, залучено понад 200 осіб до участі у заходах соціальної інтеграції, зміцнено інституційну спроможність організацій працювати в цьому напрямку.

Ми дякуємо усім партнерським громадам, установам, народним майстрам та майстриням, активістам ВПО, місцевому бізнесу, програмі «Демократична практика і належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» у допомозі в  реалізації ініціативи.