Впровадження Стратегії розвитку Дублянської об’єднаної територіальної громади

Період реалізації: травень 2017  – березень 2018 р.

У 2016 році для Дублянської об’єднаної громади було розроблено Стратегію розвитку в межах проекту “Сталий розвиток Дублянської об’єднаної територіальної громади через стратегічне планування”, що реалізовувався за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Проєкт став продовженням розпочатої діяльності із розвитку Дублянської об’єднаної громади. Він спрямований на забезпечення реалізації визначених Стратегією розвитку заходів. В першу чергу проектом передбачається розробка та прийняття низки програмних документів з реалізації окремих напрямів розвитку громади, а також нормативних актів з питань залучення громадськості, управління комунальним майном, попередження корупційних ризиків, зокрема в земельній сфері, участі громадськості в бюджетному процесі та інше.

Впродовж проєкту передбачається формування Молодіжної ради  – як консультативно-дорадчих органів у відповідних сферах.

Основний масив заходів приділений саме розвитку економічного потенціалу громади. Зокрема розвитку малого та середнього підприємництва, сільськогосподарського виробництва та просуванні інвестиційних об’єктів і їх майбутнього загоподарювання. Усі ці заходи в комплексі дали б можливість значно збільшити надходження до місцевого бюджету, а відтак і реалізовувати інші завдання Стратегії в соціальній сфері.

Проєкт виконувався за підтримки програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”.