Звіт за 2020 рік

У  2020 році ми продовжили програми, які стосуються підтримки громадянського суспільства,  підтримки молодіжних лідерів, лідерів у  об’єднаних територіальних громадах, підтримки впровадження реформ на місцевому рівні.

Організація працювала над оргрозвитком,  в тому числі із стратегічним плануванням та роботу з актуальними викликами, які виникли в країні.

Започаткована у 2018 році  із польськими партнерами (Креадукація, Польща)  програма підтримки молодіжних лідерів в громадах  успішно реалізовувала заходи щодо посилення ролі молоді.

Спільно із  Мережею ресурсних центрів команда центру допомагала об’єднаним територіальним громадам планувати та впроваджувати реформи на місцевому рівні без конфліктів та соціального напруження.

Організація адмініструє започатковану у 2007 році програму правової підтримки неурядових організацій, фахівці якої допомагають організаціям та активістам у складних правових ситуаціях.

В Центрі громадської адвокатури діє Ресурсний центр з розвитку місцевої демократії, що входить до Мережі ресурсних центрів. Спільно із іншими Ресурсними центрами ми взяли участь у стратегічному плануванні розвитку мережі та стандарту послуг, інших документів.

Спільно із партнерами із різних областей  експерти допомагали розробляти і впроваджувати практики антикорупційної політики в об’єднаних територіальних громадах Львівщини.

Карантинні обмеження вносили «корективи» у реалізацію заходів та роботу команди. Також організація брала участь у проєктах, які стосувались реагування на ковід (спільно із колегами  поширювали успішні практики роботи бізнесу, громадськості та органів місцевого саморвядування, а також допомагали адмініструвати місцевий компонент проєкту US-Ukraine Foundation Biotech Initiative – Small Research Grant, завдяки чому наукові спільноти та групи отримали обладнання для проведення досліджень).

Також у рамках роботи із громадами розпочато напрямок стратегічного планування у сфері охорони довкілля та екологічний компонент розвинуто у проєктах.

Члени команди центру підвищували власні компетенції у навчальних програмах, які стосувались медіації конфліктів, розробки політик та особистісного розвитку.

ЗВІТ можна переглянути за посиланням