Вдосконалення діяльності прокуратури України шлях до реформування кримінальної юстиції

Період реалізації: 2009 рік.

Система кримінальної юстиції, яка існує на даний час в Україні, потребує реформування у напрямі подальшої демократизації, гуманізації, посилення захисту прав і свобод людини відповідно до вимог міжнародних правових актів і зобов’язань нашої держави перед європейським та світовим співтовариством.

Важливе місце в системі органів кримінальної юстиції займає прокуратура, яка впродовж багатьох десятків років виконувала функції загального нагляду, підтримання державного обвинувачення в суді тощо.

Проєкт «Вдосконалення діяльності прокуратури України шлях до реформування кримінальної юстиції» є аналітичним, тому в його рамках здійснюватиметься зібрання та аналіз наукового та практичного матеріалу щодо правового статусу прокуратури та формування рекомендацій щодо покращення реформування цього інституту та його функцій.

У рамках проекту  проведено науково-практичну конференцію «Вдосконалення діяльності прокуратури – шлях до реформування кримінальної юстиції».

Участь в конференції  взяли представники неурядових організацій, фахівці у сфері кримінально-процесуального права, прокурорського нагляду, конституційного права, теорії права та держави, співробітники судових і правоохоронних органів, представники інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні з метою проведення науково-практичної дискусії та обговорення реалій та перспектив реформування прокуратури в Україні.

За результатами конференції здійснено видання збірника, в якому будуть відображені позиції її учасників, та які поширюватимуться серед наукових установ, НУО, органів влади.