Центр з надання правової допомоги при вирішенні конфліктів, які виникають під час проходження медико-соціальної експертизи

Період реалізації: 2009 рік.

З грудня 2009 року розпочала свою роботу юридична консультація щодо проходження медико-соціальної експертизи та вирішення спірних питань у відносинах із МСЕК на Львівщині.

Мешканці області, які проходять медико-соціальну експертизу та усі пов’язані із цим процедури, мають можливість отримати правову інформацію, консультації, юристи допомагатимуть у вирішенні спірних питань, захисті порушених та оспорюваних прав у взаємовідносинах із органами влади у сфері охорони здоров’я.

Така діяльність здійснювалась у рамках проєкту «Центр з надання правової допомоги при вирішенні конфліктів, які виникають під час проходження медико-соціальної експертизи», що виконується Центром громадської адвокатури за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Також проєкт передбачав відстеження та аналіз проблем та перешкод, у тому числі надмірної бюрократії та корупції, з якими стикаються громадяни, ефективності інструментів захисту прав громадян у сфері охорони здоров’я, нормативно-правового регулювання, роботу над його покращенням.

У рамках ініціативи передбачаються громадські та інформаційні заходи, спрямовані на підвищення поінформованості цільової групи.

Щотижня правники проводили виїзні консультації.