Залучення у бюджетний процес через активну і компетентну участь громадських організацій

Період реалізації: березень  –  жовтень 2016 р.

Проєкт  мав на меті посилення спроможності громадянського суспільства брати участь у бюджетному процесі з метою представлення інтересів своїх груп; створення практик співпраці з громадськістю та зміни підходів локальних органів у роботі із бюджетом та потреби залучення громадськості; поширення практик та методів залучення громадськості до бюджетного процесу на місцевому рівні.

Завданнями проєкту є: залучення представників громадськості та органів влади у комунікацію з питань бюджету; обмін досвідом та практиками, які сьогодні створені, щодо прозорості бюджетного процесу та залучення громадськості; підвищення компетентності та активної позиції цільової групи щодо використання інструментів та методів, розширення кола інструментів, що застосовуються органами влади та НУО щодо комунікації, у тому числі з питань бюджету, що має тривати протягом усього року, посилення голосу НУО та позиції необхідності їхньої участі в прийнятті рішень з бюджетних питань.

У заходи проєкту відповідно до плану ввійшли: дводенний семінар щодо залучення громадськості до бюджетного процесу, воркшоп, дводенний форум. Залучено учасників із різних областей.

Проєкт реалізовано за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.