Добросусідський міжпоколіннєвий діалог

Добросусідський міжпоколіннєвий діалог

Період реалізації: січень 2021 – січень 2023 р.

Продовженням співпраці Fundacja Działań Edukacyjnych KReAdukacja (Польща) та ГО “Центр громадської адвокатури” (Україна) став партнерський проєкт “Добросусідський міжпоколіннєвий діалог”.

Ідея проєкту стала переможцем в першому конкурсі тематичних проектів “Program Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy” та  буде реалізовуватися з грудня 2020 року по листопад 2022 року.

Проєкт має на меті підготувати учасників до майбутньої волонтерської діяльності та інтеграції між поколіннями.

Відібрані учасники проєкту, а це молодь віком 15-22 роки та старші 60 років з Польщі (Люблін) та громад Західної  України, будуть проходити навчання у сфері громадської освіти та культурної анімації. Згодом вони реалізують громадські ініціативи, які спрямовані на мешканців місцевих громад своїх регіонів. Очікується загалом 100 осіб учасників – по 50 в 2021 та 2022 роках.

Саме ці найактивніші мешканці громад західних областей України матимуть можливість реалізувати локальні та міжнародні ініціативи, розвинуть власні організаційні навички та навчаться дивитися у майбутнє щодо реалізації власних культурних ініціатив у громаді. Також відбудуться спільні міжнародні зустрічі учасників проекту.

Проєкт “Добросусідський міжпоколіннєвий діалог” реалізується в рамках програми Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy фінансованої з Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego.