У трьох громадах Львівщини завершується проєкт “Рука в руці”: забезпечення сталої підтримки дітям та молоді та громадським ініціативам

У трьох громадах Львівщини завершується проєкт “Рука в руці”: забезпечення сталої підтримки дітям та молоді та громадським ініціативам

Проєкт “Рука в руці”: забезпечення сталої підтримки дітям та молоді та громадським ініціативам, які працюють у Львівщині” впроваджується уже чотири місяці.

В рамках проєкту три громади Львівщини долучились до організування інтерактивних мастер-класів, занять із дітьми та молоддю. Партнерами стали Жовківська, Тростянецька та Мурованська громада.

Дванадцять майстер-класів спільно із митцями та громадськими тренерами було проведено для внутрішньо переміщених дітей, оголошено конкурс творчих робіт та реалізовано багато інших цікавих заходів.

У Жовківській громаді  організація спільно із Дитячим центром оздоровлення, відпочинку та туризму “Росинка” забезпечили можливість внутрішньо переміщеним дітям, молоді та їхнім сім’ям взяти участь у майстер-класах місцевих майстринь щодо творення візерунків технікою вибійки фарбами на папері, виготовлення шейкерних листівкок, плетіння браслетів, розпису писанок та крашанок.

У липні діти, молодь та їхні сім’ї за сприяння відділу культури молоді та спорту Мурованської громади  взяли участь у майстер-класах  щодо виготовлення “шейкерної листівки”,  плетіння браслетів, проведено пікнік та майстер-клас щодо плетіння шовковими стрічками,  учасники навчались виготовляти екобіжутерію своїми руками.

У серпні спільно із службою у справах дітей Тростянецької сільської ради Стрийського району Львівської області організовано майстер-класи, на яких дітки та молодь створювали браслети з натурального каміння, скляних намистин та металевих деталей,  плели браслети, виготовляли  листівки, займались малюванням, а також на базі туристично-відпочинкового комплексу «Липова долина» місцеві майстри провели майстер-клас із гончарства та ліпнини.

Проєкт спрямований на роботу та забезпечення сталої підтримки дітям та молоді з числа внутрішньо переміщених осіб та громадським ініціативам, які працюють у Львівщині, налагодження комунікації між дітьми та молоддю в громаді.

Заходи проводяться у рамках ініціативи ГО “Центр громадської адвокатури”, що підтримана в рамках проєкту “Підтримка сталих соціальних послуг для внутрішньо переміщених осіб в Західній Україні” за сприяння Карпатського фонду за фінансової підтримки Fondation de France.