Підтримка практик інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із внутрішньо переміщених сімей у Львівській області

Підтримка практик інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із внутрішньо переміщених сімей у Львівській області

З серпня місяця і донині проведено десять майстер-класів із місцевими майстринями та майстрами для дітей, молоді, що сприяють інтеграції в громади Львівщини внутрішньо переміщених осіб.

Взяли участь в інтерактивних заходах  діти, молодь, сім’ї, що постраждали внаслідок воєнних дій та були змушені переселитись, та діти із населених пунктів Пустомитівської, Сокальської, Червоноградської, Куликівської, Солонківської та інших громад області.

В рамках майстер-класів учасники долучились до творчих занять та спілкування у невимушеній атмосфері. Учасники створювали м’які обереги-антистреси, плели браслети, виготовляли етно-намиста та прикраси, дізнавались про українські стародавні вбрання, спілкувались із місцевими майстрами тощо. Залучено понад 300 осіб до  участі в заходах.

Просторі зали та невеликі аудиторії, літня травичка та килимки у парку – доводилося проводити зустрічі в різноманітних місцях. Через виклики часу зустрічі відбувались і в період відключення електроенергії – без світла та опалення, але в теплій атмосфері з творчою молоддю та сім’ями. У дні свят учасники  спільно із майстрами створювали м’які ялинкові прикраси та декорували її камінцями, скляними намистинами та бісером, прикраси з паперу та інших доступних матеріалів, народний майстер показував дітям як створити ароматизовану свічку у вигляді котика. Такі заняття відбувались і при  запалених свічках та ліхтариках. Учасники мали можливість поспілкуватись, психологічно відпочити, створені іграшки у формі кульок, сердечок, домашніх улюбленців, творчі вироби стануть добрим спогадом для дітей про цікаво проведений час. Водночас  під час створення м’яких різдвяних оберегів діти вкладену творчість та душу в іграшки присвятили своїм батькам, які захищають країну, іншим захисникам, що на фронті.

Діяльність здійснюється в рамках ініціативи ГО Центр громадської адвокатури «Підтримка практик інтеграційної роботи із дітьми, молоддю із внутрішньо переміщених сімей у Львівській області» за підтримки Програми «Демократія і належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».