В Золотниківській громаді відбулись обговорення щодо соціальної адаптації та інтеграції ВПО

В Золотниківській громаді відбулись обговорення щодо соціальної адаптації та інтеграції ВПО

4 травня 2023 року в Золотниківській громаді Тернопільської області відбулись чергові зустрічі щодо напрацювання моделей соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Впродовж дня відбулись два обговорення із представниками органу місцевого самоврядування, надавачами послуг, організаціями та установами – у сферах  адміністративних послуг, освіти,  медицини, культури, забезпечення соціальних послуг. В громаді з часу повномаштабного воєнного вторгнення організовано роботу із внутрішньо переселеними особами, які знайшли в ній прихисток. Після налагодження забезпечення гуманітарних та безпекових питань, постають нові виклики в адаптації та взаємодії.  Попередні зустрічі та обговорення проведено також із внутрішньо переміщеними особами.

Заходи проводяться у рамках проєкту «Інтеграція та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Золотниківській громаді Тернопільської області».

Проєкт працює з кінця 2022 року і має завданням об’єднання зусиль влади, громадськості, ВПО, організацій для розробки  дієвих механізмів адаптації організування муніципальних послуг, забезпечення адаптації до змін як ВПО, так і жителів громади, надавачів послуг та інших залучених учасників.

Проєкт «Інтеграція та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Золотниківській громаді Тернопільської області» реалізується ГО «Центр громадської адвокатури» у партнерсві із Золотниківською  громадою за підтримки Програми «Демократія і належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».