Майстерки та інтерактивні заняття для дітей та молоді «Рука в руці» в невеликих громадах Львівщини

Майстерки  та інтерактивні заняття для дітей та молоді «Рука в руці» в невеликих громадах Львівщини

Ініціатива «Рука в руці» була започаткована у 2022 році організацією за підтримки Карпатського фонду як реагування на виклики воєнної повномасштабної агресії.

Проєкт реалізується за сприяння Міжнародної мережі Карпатських фондів (Карпатський фонд – Україна, Карпатський фонд – Словаччина та Карпатський фонд – Угорщина) за фінансової підтримки Fondation de France.

В рамках проєкту передбачено проведення 15 майстер-класів та творчих занять в невеликих громадах. Особливістю є те, що їх  проводять народні майстри/майстрині, що розповідають про традиції та стародавні ремесла, в тому числі на відкритих просторах. Особливістю цього проєкту також є те, що діти та молодь – внутрішньо переміщені та військовослужбовців – будуть брати спільно участь в майстерках, ділитимусь своїми традиціями, візьмуть участь в інтерактивах для кращого порозуміння та життя в громадах.

Довідка про ініціативу «Рука в руці»

Пілотна ініціатива «Рука в руці: забезпечення сталої підтримки дітям та молоді та громадським ініціативам, які працюють на Львівщині» стартувала у червні 2022 і проєкт тривав до грудня за підтримки   Карпатського фонду та Fondation de France. Залучено 3 громади із Львівської області, 12 майстер-класів із мисткинями/митцями  і громадськими освітянами проведено для переселенців, залучено   250 дітей та молоді, членів їхніх сімей із числа переселенців, підготовлено та поширено 12 відео-промоції, проведено три творчих конкурсів, нагороджено заоченнями учасників, три екскурсії – ознайомлення із громадами, видатними місцями, проведено цікаві заняття та майстер класи. Згодом нас підтримали інші грантодавці.

З лютого 2024 року підтримано майстерки в рамках чинного проєкту за сприяння Карпатського фонду за фінансової підтримки Фонду Солідарність, Франція в рамках інституційної підтримки для забезпечення сталих послуг.

Період реалізації: лютий  – серпень 2024 р.