Громадський пояс Донбасу (партнерський)

Період реалізації:2017-2018 р.

Проект реалізовано Західноукраїнський ресурсний центр у партнерстві із Центром Громадської Адвокатури та Товариством Лева.

Проєкт підтримано Європейським Союзом.

Мета проєкту: посилити роль громадянського суспільства у сприянні проведення демократичних реформ на території Донецької та Луганської областей. Територія Донецької та Луганської областей, що перебувають під контролем української влади.

В рамках проєкту  партнери  передали знання та досвід, набутий організаціями перспективним неурядовим організаціям у Донецькій та Луганській областях, створено та зміцнено Коаліцію місцевих НУО.

7 НУО, що відібрані в результаті відкритого конкурсу, отримали фінансову підтримку реалізації операційних планів та підтримку у впровадженні місцевих громадських ініціатив.

Прикладами позитивного впливу місцевих громадських ініціатив можуть бути: покращення якості адміністративних послуг, залучення громадян до процесу прийняття рішень на місцевому рівні, розробка та реалізація місцевих програм, мобілізація громади з метою вирішення конкретних питань соціального плану та житлово-комунальних послуг, більш ефективна інтеграція ВПО (внутрішньо переміщених осіб) у місцеві громади тощо.

Партнерські НУО, які підвищать свою ефективність завдяки участі в проекті, створять на своїй базі ресурсні центри підтримки громадських ініціатив.